Help de gestrande Hommel!

Vind je een hommel in je huis? In de maanden maart en april kan dat zo maar gebeuren. Ze zal per ongeluk naar binnen gevlogen zijn op zoek naar een plaats om te nestelen. In huis vind ze geen voedsel, waardoor ze snel zal verzwakken. Help dan deze hommel!

Een koningin in huis?

De gestrande hommel is een koningin! Ze is op zoek naar een plek om een nest te bouwen en daarin een kolonie te stichten. Helaas is ze echter op een verkeerde plek terecht gekomen en lukt het haar niet meer om de weg naar buiten te vinden. Ze is meestal erg verzwakt en lijkt op het eerste gezicht dood te zijn. Als ze er al lang ligt kan dat ook het geval zijn helaas.

Help de hommel!

Als ze nog leeft, dan heeft ze jouw hulp nodig om er weer bovenop te komen. Leg haar buiten neer (in de schaduw en droog) en geef haar suikerwater of honing zodat ze snel kan aansterken.

Je zal snel genoeg zien dat ze zich aan tegoed zal doen aan deze noodzakelijke brandstof. Na een uurtje zal je zien, de hommel is weer helemaal aangesterkt en kan op zoek naar een geschikte plaats om een kolonie te stichten.

Ze zal eerst flink eten met haar lange tong. Al snel zie je dat ze meer gaat bewegen, en even later zal ze gaan lopen. Als het lopen weer gaat zal ze al snel proberen te vliegen en zich verplaatsen naar bloeiende bloemen in de buurt om van de nectar te snoepen.

Dankzij jouw hulp kan deze koningin nu een mooie hommelkolonie stichten.

Wil je een hommelkolonie in je tuin? Kijk dan verder bij hommelhotels.

Hommels in de spouwmuur

Een geliefde plek voor een hommelkoningin om een kolonie in te stichten is in de spouwmuur van je huis. Vooral als er voorheen muizen in hebben genesteld is dit de uitgelezen plek voor een nieuw hommelnest.

Ik heb zelf ooit eens hommels in de spouwmuur gehad. Je hebt echt totaal geen last van deze harde werkers. Het enige wat ze doen is af en aan vliegen naar de ingang van het nest. Ze vallen je totaal NIET lastig.

Dus, als je een hommelkolonie in je spouwmuur hebt, laat ze vredig zitten, je hebt er hele leuke buren aan zonder overlast.

Bijenbekjes

Wil je tóch voorkomen dat er een kolonie zich vestigt in de spouwmuur van je huis? Dan kan je eventueel bijenbekjes of stootvoegroosters aanschaffen. Met deze afsluiting zorg je ervoor dat de spouwmuur wel kan blijven ventileren, maar dat er geen ‘ongedierte’ zich in de spouwmuur kan vestigen.

Bijenbekjes
Bijenbekje in de de stootvoeg

Op zoek naar insectenhotels? Kijk dan verder op onze site, je vindt er Bijenhotels, Vlinderhotels, Lieveheersbeestjeshotels en Hommelhotels.

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *