Bloemenzee

Bijvriendelijke tuin
bloemenzee

Een grote bloemenzee, hoe mooi is dat? Wil je echt goed bezig zijn voor de bijen (en ook vlinders) en hou je van mooie bloemen? Dan hebben we een gouden combinatie!

Niets is mooier dan te zien dat er bijen, hommels en ook vlinders op je bloemenzee afkomen die jij speciaal voor hen hebt gepoot en gezaaid. Je krijgt een voldaan gevoel om te zien dat deze beestjes het zeer waarderen dat je hun hebt geholpen met deze voor hen zeer belangrijke nectar en stuifmeel gevers.

Nectar en stuifmeel

Naast dat bloemen erg mooi zijn om naar te kijken zijn ze dus ook nog eens enorm belangrijk voor deze belangrijke en interessante insecten.

Bijen zijn er bij gebaat dat er voldoende nectar en stuifmeel is, gedurende het grootste deel van het jaar. Ze vliegen van bloem naar bloem om de voor hen onmisbare goedje bij elkaar te sprokkelen. Honingbijen zetten dit in een honingraat om tot honing. Pas later wordt de honing als voedsel gebruikt. De wilde (solitaire) bij gebruikt het puur om hun jongen mee te voeden en zetten het daarvoor niet eerst om naar honing.

Bloemenzee het hele jaar door.

Wil je in het voorjaar al meteen mooie bloemen hebben staan? Dan is het zaak dat je de bloembollen al in het najaar en voor de eerste vorst (september-december) plant.

Bloemzaad zaai je later, meestal juist pas in de lente vanaf eind maart, begin april. Zo heb je in de zomermaanden mooie bloeiende bloemen. Let altijd goed op het etiket want de zaaitijd per soort bloemen kan redelijk verschillen.

Zorg dat je een combinatie van verschillende soorten hebt, welke op een ander moment bloeien. Zo krijg je in de lente en zomermaanden de gehele tijd een bloemenzee!

Kijk voor meer planten en bloemen en wanneer deze bloeien op onze site onder bijvriendelijk tuinieren.

Dit artikel kan affiliate links bevatten