Gelukkig is er diverse literatuur in omloop over bijen, in dit artikel willen we het complete bijenboek onder de aandacht brengen. Er is zoveel te leren over de bij. Of je nu een beginnende liefhebber bent van deze fascinerende wereld, of je weet al heel veel van de bijenwereld af. Plek voor verdieping is er altijd!
Een paar jaar geleden kreeg ik dit boek van een kennis die wist dat ik mij inzette voor de bijen. Toen ik het boek las kwam ik er achter dat ik eigenlijk nog maar weinig wist van deze mooie insecten.
De toegankelijke schrijfstijl en de vele foto’s en tekeningen leggen in gemakkelijke taal uit hoe het is gesteld met de bij. Het boek start vanaf het allereerste begin in de evolutie van de bij en gaat door tot het hedendaagse. Het gaf mij een duidelijke blik in de wondere wereld van de bij en alle aanverwante soorten. Wist je bijvoorbeeld dat er nu ongeveer 25.000 bijensoorten bekend zijn op de hele wereld?
Het complete bijenboek staat vol met fraaie illustraties en foto’s. Het is echt een aanrader voor als je meer wilt weten over de honingbij, maar ook over de ‘wilde’ of solitaire bij en de hommel. Welke planten zijn goed voor de bij? Hoe leg ik een brijvriendelijke tuin aan? Hoe foerageren de bijen? Wat is honing eigenlijk? Hoe werkt een imker? Wat speelt zich af in een bijennest?
Kortom het complete bijenboek is een must voor iedereen, of je nog maar aan het begin staat van je ontdekkingstocht, of als je al verder bent in de wondere wereld van dit belangrijke insect dat het helaas steeds moeilijker heeft.
Lees meer over hoe het met de bij gaat in, waarom help de bij, verderop in deze site.
Dit artikel kan affiliate links bevatten